Собор Парижской Богоматери

Начало мероприятия: 02.06.2019 18:30

Место: ХАТОБ (ХНАТОБ)

Адрес: Харьков, ул. Сумская, 25

Цена билетов: от 100.00 до 350.00 грн.

«Собор Паризької Богоматері» за однойменним романом Віктора Гюго – балет італійського композитора Цезаря Пуні, котрий в оригіналі називається «Есмеральда». В нашій версії вистави лібрето стало ближче до літературного першоджерела.
 
Мовою танцю оповідається історія, що пережила століття і зробила своїх героїв легендарними. Історія кохання і трагедії. Кохання тих, кому вона не була дозволена – релігійним саном, фізичною неміччю або ж чужою злою волею. Циганка Есмеральда та горбань-дзвонар Квазімодо, священик Клод Фролло та капітан королівських стрільців Феб де Шатопер…Над усіма, над переплетінням пристрастей і над середньовічним Парижем панує непорушна твердиня готичного собору Нотр-Дам-де-Парі…
 
Безумовною окрасою вистави є музика – танцювальна, ритмічна, така, що глибоко розкриває характери героїв і сюжетні лінії. Воно й не дивно, адже Цезар Пуні – справжній «балетний профі», який написав за свою кар'єру понад 300 (!) балетів.
 
На нашій сцені «Собор Паризької Богоматері» виконується в хореографічній редакції народної артистки України Євгенії Хасянової. Версія ця має академічну основу, натомість малюнок танцю відчутно ускладнено, а досконалу красу класики відтінено гротеском, насичено елементами сучасної пластики.
 
Тривалість: 2 год