Спляча красуня

Начало мероприятия: 18.05.2019 18:30

Место: ХАТОБ (ХНАТОБ)

Адрес: Харьков, ул. Сумская, 25

Цена билетов: от 70.00 до 300.00 грн.

Балет на 2 дії з прологом й апофеозом
Лібрето М. Петіпа та І. Всеволожського за казками Ш. Пьерро.
Хореографія М. Петіпа
 
«Спляча красуня» – балет композитора Петра Чайковського та хореографа Маріуса Петіпа за мотивами однойменної казки Шарля Перро. Це видатне явище в історії світової хореографії», «енциклопедія класичного танцю», навіть завжди критичний до себе композитор писав, що цей балет – «чи не накраще з усіх моїх творінь».
 
Король і Королева святкують народження довгоочікуваної дочки Аврори. Щасливі батьки запросили багато гостей, але забули про злу фею Карабос, яка, аби помститися, зробила страшне пророцтво: коли Аврорі виповниться шістнадцять, вона поранить палець веретеном і загине. На щастя, добрій феї Бузку вдається змінити жахливий прокляття, й тепер від уколу принцеса не помре, а тільки засне. Натомість розбудити її зможе лише поцілунок істинного кохання…
 
П. Чайковський перетворив дитячу казку на справжню поему про боротьбу добра й зла, але, у той же час, його музика сповнена світлом, лірикою, святковістю. Для М. Петіпа ж «Спляча красуня» стала казковим дійством, що дозволило продемонструвати все багатство та різноманітність танцювальних форм, розгорнути барвисту панораму картин і образів, що вражають уяву.
 
Тривалість: 2 год. 40хв.